Zijn de verzekerde waarden nog toereikend?

Het is verstandig om regelmatig te controleren of de gegevens op uw polis nog juist zijn en of de verzekerde bedragen nog toereikend zijn. Door de jaren heen kunnen er wijzigingen optreden die van invloed op uw  polis kunnen zijn.

Begin dit jaar vroegen wij u om de verzekerde waarde op de handelsvoorraad te controleren. Hier zijn veel reacties op binnengekomen waarbij in de meeste gevallen de voorraadwaarde verhoogd diende te worden.

Inventariswaarde

Zoals uit het eerdere nieuwsartikel blijkt vinden er momenteel veel inbraken bij juweliers en goudsmidateliers met een winkel plaats. Hierbij wordt veel schade aan het winkelinterieur veroorzaakt die weer hersteld of vervangen dient te worden. Om er voor te zorgen dat u bij schade voor de juiste waarde verzekerd bent adviseren wij u om het verzekerde bedrag op de polis te controleren en een eventuele wijziging aan ons door te geven. Mogelijk zijn er de afgelopen jaren extra investeringen gedaan waardoor de waarde van uw inventaris is gestegen. Bijvoorbeeld de aanschaf van extra machines of gereedschappen. Of u heeft de winkel verbouwd waarbij gebruik is gemaakt van duurdere materialen.

Wat verstaan wij onder de bedrijfs- en kantoorinventaris

  • Winkel- en kantoorinrichting (vitrines, toonbank, vloer, tafels, stoelen, verlichting, presentatiemateriaal, kassasysteem, computers, tablets, bureaus, telefoons e.d.)
  • Beveiligingsmaatregelen (alarmsysteem, camerasysteem, kluis, rolluiken, anti-inrijzuilen, mistmachine, blusmiddelen e.d.)
  • Machines en gereedschappenHuurdersbelang (door de huurder zelf aangebrachte pandverbeteringen zoals de plaatsing van een keukenblok, toiletgroep, scheidingswanden, veiligheidsdeuren, airconditioning, zonnepanelen e.d.)
  • Alle overige spullen die eigendom zijn en die voor uw bedrijf worden gebruikt.

Tegen welke waarde is de bedrijfs- en kantoorinventaris verzekerd?

De bedrijfs- en kantoorinventaris is op uw polis verzekerd op basis van een vervangende nieuwwaarde exclusief BTW.

Hoe kunt u een wijziging doorgeven?

U kunt een wijziging bij voorkeur per e-mail () aan ons doorgeven. Wilt u
advies over uw verzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

 

 

Bekijk hier ons andere artikel over recent gebruikte inbraakmethoden.